Next Capital a gestionat facturi de 110 mil. euro în zece ani

Până la sfârșitul acestui an, Next Capital se așteaptă la o creștere a creanțelor gestionate prin factoring de până la 10% față de anul precedent, în 2015 atingând un volum de aproape 16 milioane de euro.

„După un an 2009 mai dificil pentru tot sistemul financiar bancar, din 2010 s-a reluat creșterea, volumul creanțelor gestionate de Next Capital crescând anual cu peste 10%. În acest an ne așteptăm la o creștere ceva mai temperată între 8% și 10%, având în vedere că a fost totuși un an cu investiții modeste la nivelul economiei, existând multe proiecte mari de dezvoltare amânate , contribuția cea mai importantă la creșterea economică pentru 2016 venind din consum”, explică Bogdan Roșu, director Next Capital.

Next Capital a împlinit luna aceasta 10 ani de la înființare, în toată această perioadă gestionând, prin servicii de factoring, facturi în valoare de peste 110 milioane de euro. Prin serviciile oferite, Next Capital a sprijinit companiile IMM în a se disciplina financiar, multe dintre acestea reușind să treacă peste situațiile dificile legate de cash flow, în momente cheie, când trebuiau plătite salariile angajaților, furnizorii restanți sau taxele.

Prin stabilizarea situației financiare a companiilor client din portofoliu și apoi prin sprijinirea acestora în dezvoltare, Next Capital a contribuit la menținerea a peste 5.000 de locuri de muncă, de la înființare și până în prezent.

„În noiembrie 2006 Next Capital pornea afacerea după un model de business preluat din SUA, cea mai matură și dezvoltată piață de profil, adaptând formula de funcționare și oferta de servicii a unui IFN specializat în factoring la piața românească. Evoluția  noastră de până acum reflectă și ea abordarea prudentă ca instituție financiară, având o selecție riguroasă a dosarelor pentru minimizarea situațiilor de clienți în default”, declară Bogdan Roșu.

Peste 90% din volumele de creanțe gestionate prin factoring de catre Next Capital provin de la IMM-uri, un sfert dintre acestea fiind din sectorul IT&C.

„După obținerea licenței de la BNR, primul nostru client a fost o firmă de aparatură și consumabile medicale, iar în toamna lui 2007, finanțasem deja facturi în valoare de un milion de euro, pentru companii din mai multe domenii. În prezent, cei mai mulți dintre clienții noștri provin din sectorul IT&C, FMCG, precum și din sectorul serviciilor. Dealtfel, cu o astfel de companie din sectorul serviciilor avem și cea mai lungă colaborare pe zona de factoring, de peste 5 ani”, precizează Bogdan Roșu.

IFN Next Capital Finance, fondată în noiembrie 2006, face parte din grupul Next Capital, care oferă soluții de creditare, cumpărare și recuperare creanțe, dar și servicii de tip outsourcing. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, minoritar fiind fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners. Next Capital este membru fondator al Asociației Române de Factoring, iar Bogdan Roșu este în prezent președinte al ARF.

Sursă știre: Business Cover