Asociaţia Internaţională de Factoring a format o alianţă cu Asociaţia Română de Factoring

Asociaţia Internaţională de Factoring a format o alianţă cu Asociaţia Română de Factoring – Pismo Beach, CA–25 Aprilie, 2012– Asociaţia Internaţională de Factoring (“IFA”) a anunţat că a intrat într-un acord de cooperare cu Asociaţia Română de Factoring („ARF”). Atât IFA cât şi ARF sunt interesate de extinderea ariei lor prin organizarea de seminarii şi workshop-uri pe teme de factoring. Scopul IFA şi ARF este de a ajuta băncile şi instituţiile financiare specializate în servicii de factoring şi finanţare a creanţelor prin furnizarea de informaţii, formare profesională şi putere de cumpărare, precum şi servind ca o resursă pentru această comunitate. Acordul de cooperare permite celor două asociaţii cât şi membrilor acestora să:

  • Îşi promoveze reciproc evenimentele.
  • Ajute la organizarea de seminarii / workshop-uri pe teme de factoring.
  • Distribuie membrilor ambelor asociaţii invitaţii de participare la seminarii şi workshop-uri.
  • Asigure membrilor asociaţiior participarea la evenimentele organizate de acestea la taxa de de membru al respectivei asociaţii.
  • Construiască o reţea globală.

“Sunt foarteentuziasmat cu privire la încurajarea un schimb reciproc de informaţii şi vizite între membrii organizaţiilor noastre, deoarece industria de factoring din România continuă să evolueze iar noi lucrăm pentru a proteja interesele acesteia,” a spus Bogdan Roşu, Director Executiv al Asociaţiei Române de Factoring. Lucrând împreună, cele două asociaţii vor putea să îşi extindă raza de acţiune şi cunoaştere a industriei.

“Întrucât este o asociaţie relativ noua, suntem bucuroşi să servim ca mentor si resursă pentru ARF,” a spus Bert Goldberg, Director Executiv al Asociaţiei Internaţionale de Factoring. “Bogdana participat la multe din evenimentele noastre şi am sentimentul că parteneriatul nostru va fi benefic pentru ambele organizaţii deoarece vom lucra pentru a promova industria de factoring. Ambele asociaţii deţin o multitudine de cunoştinţe de oferit reciproc.”

Despre Asociaţia Română de Factoring

Asociaţia Română de Factoring a fost înfiinţată în aprilie 2011 şi are ca membri fondatori 10 Banci şi IFN-uri. Asociaţia a fost înfiinţată cu scopul comun de a proteja şi reprezenta interesul general al sectorului de factoring din România şi al persoanelor angajate în această activitate. Pentru mai multe informatii accesati www.asociatiadefactoring.ro.

Despre Asociaţia Internaţională de Factoring

Cu sediul în Pismo Beach, California, cu peste375 de  membri corporativi, Asociaţia Internaţională de Factoring este cea mai mare asociaţie de societăţi comerciale de finanţare din lume. Printre membrii săi se numără companii de factoring, creditori pe bază de active precum şi alte companii specializate în finanţarea de creanţe. Începând cu anul 1999, Asociaţia Internaţională de Factoring a oferit un forum pentru organizaţiile membre pentru întâlniri şi discuţii cu privire la problemele şi preocupările din industrie, cele mai bune practici, diseminarea de informaţii şi promovarea unitară pe piaţă. Principalul purtător de cuvânt pentru industria de factoring şi finanţare a creanţelor este Bert Goldberg. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.factoring.org.